Az egri bikavérek fűszeres, könnyedebb ízvilágát képviseli ez a bor, épp ezért sokszínűen párosítható különböző húsos és zöldséges fogásokkal, mivel nem nyomja el az ízeket, hanem finom kiemeli azokat. Különösen izgalmas paprikás ételekhez, pörköltekhez, de pár falat finom keménysajt mellé is remek.
Tradíció Egri Bikavér 2020
-
Vörös, Száraz, Bikavér, Tradíció
Fontos! Házhoz szállítás esetén a borokat 6 palackos kartondobozokba csomagoljuk, ezért a megrendelt palackok számának hattal oszthatónak kell lennie. A kartonokat ingyen szállítjuk házhoz!
Ételpárosítás
A magyar konyha klasszikusaihoz ajánljuk leginkább.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő
14-16 °C, 2 éven belül
Borkészítés
A fajtánként külön erjesztés acéltartályban. Házasítás, majd érlelés 6 hónapig ászok hordóban.
Szüret: 2020. Október
Szőlőfajták: Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Blauburger, Pinot noir, Turán, Kékoportó
Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Technikai adatok
Egységár: 1465 Ft/L
Kiszerelés: 0,75 L
Alkohol: 12.72 % Vol
Cukor: 1.8 g/L
T.sav: 5.6 g/L
Extrakt: 29.2 g/L