Családi pincészetünk számára az egyik legfontosabb bor az Egri Bikavér, hiszen ebben a vörös házasításban lehet a legszebb harmóniákat megmutatni. A Kékfrankos, Merlot és Cabernet Franc alapokra épülő Bikavérünket a Zweigelt játékossága, a Blauburger mély színe, a Turán egzotikus édessége, és a Cabernet Sauvignon komoly feszessége teszi igazán komplexszé. Egy hosszú nap tökéletes lezárója.
Prémium Egri Bikavér 2016
-
Vörös, Száraz, Bikavér, Prémium
Fontos! Házhoz szállítás esetén a borokat 6 palackos kartondobozokba csomagoljuk, ezért a megrendelt palackok számának hattal oszthatónak kell lennie. A kartonokat ingyen szállítjuk házhoz!
Ételpárosítás
Bárányhúshoz, steakhez, sült kacsahúshoz, fűszeres ragukhoz, sült zöldségekhez egyaránt kiváló választás a Prémium Egri Bikavérünk.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő
14-16 °C, 3-5 éven belül
Borkészítés
A fajtánként külön erjesztés acéltartályban. Érlelés 6 hónapig ászok hordóban majd ezt követően házasítás.
Szüret: 2016. Október
Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc, Zweigelt, Blauburger, Turán, Cabernet Sauvignon,
Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Technikai adatok
Egységár: 1865 Ft/L
Kiszerelés: 0,75 L
Alkohol: 13.49 % Vol
Cukor: 1.7 g/L
T.sav: 5.3 g/L
Extrakt: 32.2 g/L